KIA OPTIMA

SKILJER SIG FRÅN MÄNGDEN

Vi är stolta över våra designers och ingenjörers sinne för detaljer. Varje komponent i Optima är väl avvägd och utformad för att lyfta den unika känslan. Det är ingen slump att tidigare versioner av Optima belönats med flertalet designpriser för dess exteriör och komfort.

Nydesignade bakljus, distinkt formad bagagelucka och stötfångare – gör nya Optimas framtoning mer mogen och dynamisk. Xenonstrålkastare (standard Business) med statiska kurvljus är inte bara en del av designen, de bidrar även till bättre sikt.

För att ge Optima en ännu sportigare framtoning ingår Sportpaket som standard:
  • Sporgrill och främre luftintag
  • Bakre diffuser
  • 18” aluminiumfälgar

 

Hög utrustningsnivå är standard
Optimas stil och elegans återfinns även i kupén, som är utformad med förarens säkerhet och komfort i åtanke. Optima är utrustad för att ge dig den rätta premiumkänslan, och är fylld med förstklassiga materialval samt innovativ teknik. Optima levereras med en smakfull svart interiör och har svart delklädsel av tyg/läderimitation som standard. Många reglage finns på ratten vilket förenklar för föraren och gör körningen säkrare. Övriga reglage sitter inom bekvämt räckhåll och är logiskt placerade i mittkonsolen.

Med det uppgraderade ljudsystemet från ”Infinity”, levererar Optima den ljudupplevelse du drömmer om. Ljudsystemet är på 550-watt och har 8 högtalare som har placerats strategiskt i hela bilen, en 11-kanals DSP-förstärkare ingår också.

Kraft och effektivitet i perfekt balans
Optima kombinerar aerodynamik med låg bränsleförbrukning och låga utsläppsnivåer. Optima levereras med en högpresterande 1,7 liters dieselmotor på 136 hk. Du kan välja manuell eller automatisk växellåda, båda är 6-växlade och utrustade med den senaste transmissionsteknologin.