KIA VENGA

EN MÅNGSIDIG BEGÅVNING

Kia Venga är Sveriges näst mest sålda mini MPV år 2014 (källa: Bil Sweden), den är utvecklad, konstruerad och tillverkad i Europa och erbjuder en blandning av stil, praktiska funktioner och prestanda unikt för bilar i detta segment. Dess mångsidighet och kompakta mått går hem även hos de mest anspråksfulla förarna. Modellen har tilldelats det prestigefyllda ”iF product design award” för konstruktionskvalitet, utförande, innovation och miljövänlighet.

Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden ”en liten bil med stora utrymmen”. Genom att Venga är byggd lite mer på höjden, jämfört med andra bilar, är kupén rymlig och det är gott om plats för bagage. Tack vare bilens kompakta mått, den smidiga styrningen och den lilla vändcirkeln är den både lättmanövrerad och lättkörd.

Eftersom Venga är relativt hög är både sitthöjden och benutrymmet i baksätet mycket bra. Till den fina åkkomforten bidrar också det justerbara baksätet, som går att flytta 130 mm framåt/bakåt. Lutningen på ryggstödet kan också ändras.

Modellen byggs i Europa i en av världens modernaste bilfabriker. Moderna och rationella tillverkningsmetoder samt komponenter valda med omsorg, gör att det är bilar med mycket hög kvalitet som rullar ut från fabriken. Därför är nybilsgarantin hela 7 år.